Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spagettigratäng med smak av Italien

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mmm pasta, ost... spenat och bacon i en salig röra!! Ricotta är italiensk färskost som finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
  2. Fyllningen: Skala och hacka löken. Skiva svampen. Strimla baconet, spara 2– 3 skivor till garnering. Dela tomaterna, spara några tomathalvor till garnering.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs i löken i 3 minuter. Tillsätt svamp och bacon och fräs 2– 3 minuter. Blanda i tomaterna och fräs cirka 1 minut.
  4. Blanda ricotta, crème fraiche och ägg i en bunke. Vänd ner grovhackad spenat. Salta och peppra. Vänd ner pastan.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hälften av pastablandningen i en smord ugnssäker form. Fördela över fyllningen. Lägg på resten av pastan.
  6. Garnera med det sparade baconet och tomathalvorna. Ringla över olivoljan. Sätt formen i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.