Dröm våfflor utan gluten, mjölk, ägg och vitt socker. En våffla för alla!
Instruktioner
- Våfflor:
Blanda vatten och chiafrön väl och låt stå i ca 5 minuter. Blanda mjölkdryck och äppelcidervinäger i en stor bunke och låt stå i 5 minuter. Tillsätt olivolja och lönnsirap till mjölkblandningen och blanda ordentligt.
- Mixa havregryn till ett grovt mjöl i en matberedare. Blanda havremjölet med övriga torra ingredienser. Tillsätt de våta ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet.
- Hetta upp våffeljärnet och smörj det med lite olivolja. Häll ca 1-1 1/4 dl smet i våffeljärnet och grädda gyllene. Upprepa till våffelsmeten tar slut.
- Chokladsås:
Blanda alla ingredienserna till chokladsåsen i en liten kastrull och värm under omrörning på låg värme tills kokosoljan har smält och allt blandats väl.
- Servera våfflorna med varm chokladsås och vispad kokosgrädde eller vegansk glass och hackad mörk choklad.
Publicerat den
7 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar