Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga chokladvåfflor med chokladsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Dröm våfflor utan gluten, mjölk, ägg och vitt socker. En våffla för alla!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Våfflor: Blanda vatten och chiafrön väl och låt stå i ca 5 minuter. Blanda mjölkdryck och äppelcidervinäger i en stor bunke och låt stå i 5 minuter. Tillsätt olivolja och lönnsirap till mjölkblandningen och blanda ordentligt.
  2. Mixa havregryn till ett grovt mjöl i en matberedare. Blanda havremjölet med övriga torra ingredienser. Tillsätt de våta ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet.
  3. Hetta upp våffeljärnet och smörj det med lite olivolja. Häll ca 1-1 1/4 dl smet i våffeljärnet och grädda gyllene. Upprepa till våffelsmeten tar slut.
  4. Chokladsås: Blanda alla ingredienserna till chokladsåsen i en liten kastrull och värm under omrörning på låg värme tills kokosoljan har smält och allt blandats väl.
  5. Servera våfflorna med varm chokladsås och vispad kokosgrädde eller vegansk glass och hackad mörk choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.