Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasigt lantbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett mycket lättbakat bröd med en härlig smak av franska örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen och tillsätt vattnet lite i taget.
  2. Blanda i salt, sirap och matfett. Tillsätt mjölet lite i taget. Degen skall vara lös men hanterlig. Låt jäsa övertäck i ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, men arbeta den inte. Platta ut den med mjölade händer till ca 30x30 cm.
  4. Fyllning: Strö över örtkryddan. Vrid slarvigt ihop degen och forma två limpor.
  5. Lägg på bakpapperklädda plåtar. Låt jäsa utan bakduk i ca 20 minuter.
  6. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 200 grader direkt.
  7. Grädda tills bröden fått fin färg och är genomgräddad, ca 20-25 minuter.
  8. Låt kallna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.