- Serverar: 2 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Ett mycket lättbakat bröd med en härlig smak av franska örter.
Instruktioner
- Smula sönder jästen och tillsätt vattnet lite i taget.
- Blanda i salt, sirap och matfett. Tillsätt mjölet lite i taget. Degen skall vara lös men hanterlig. Låt jäsa övertäck i ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, men arbeta den inte. Platta ut den med mjölade händer till ca 30x30 cm.
- Fyllning: Strö över örtkryddan. Vrid slarvigt ihop degen och forma två limpor.
- Lägg på bakpapperklädda plåtar. Låt jäsa utan bakduk i ca 20 minuter.
- Sätt in plåten i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 200 grader direkt.
- Grädda tills bröden fått fin färg och är genomgräddad, ca 20-25 minuter.
- Låt kallna på galler utan bakduk.
Publicerat den
15 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar