Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frestande rödlöksflarn med västerbottensost

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En vacker rätt på buffén som passar bra till kallskuret kött. Eller som en ensam vegetarisk rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör mjöl och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt vattnet och rör tills degen precis bildar en boll. Låt vila ca 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, gärna en avlång. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
  2. Skala och skär löken i halvor och skiva den sedan tunt. Sprid ut löken på en plåt och droppa över oljan. Strö över sockret samt salta och peppra. Baka löken i ugnen ca 15 minuter eller tills den är mjuk och glansig och har fått lite färg. Blanda om löken några gånger undertiden i ugnen.
  3. Fyll pajskalet med löken, strö över västerbottensost och pinjenötter. Grädda flarnet ytterligare ca 10 minuter eller tills den har fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.