Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frikadeller med couscous och tomatsallad

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Frikadeller får tyvärr inte någon spännande färg men de får fin rund form i gengäld. Den som kan kosta på sig några extra kalorier kan eftersteka frikadellerna i lite smör för en fräckare färg.

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda samman ägg, mjölk, ströbröd, senap, salt och peppar. Finhacka lök och selleri. Blanda ner det och färsen i äggbland- ningen. 2. Koka upp ca 7 dl vatten med 1 buljongtärning. Forma ca 20 köttbullar och lägg dem i vattnet att koka ca 5 min. Ta upp dem med hålslev. Spara eventuellt buljongen till nudelsoppan på tisdag. 3. Tillbehör: Hacka tomater och lök och blanda med persilja, socker, vinäger och peppar. Servera frikadellerna varma tillsammans med couscous och tomatsallad. Några stänk soja passar till köttbullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.