Imponera genom att bjuda på hemlagad kinamat. Mört fläskkött friteras och tillagas sedan med grönsaker i en spännande sötsur sås.
Instruktioner
- Ansa, skala och strimla moroten och salladslöken. Kärna ur och strimla paprikan. Skär köttet i strimlor, ca 2 cm tjocka. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägget i en skål och blanda med 2 msk majsena till en slät frityrsmet. Ställ åt sidan.
- Blanda 1 dl vatten med vinägern, sockret och resten av majsenan i en liten skål. Rör ner soja, tomatpuré och sesamolja. Ställ åt sidan.
- Hetta upp 5 dl friteringsolja i en kastrull till 175 grader. Temperaturen är tillräckligt hög då en brödbit blir gyllene inom 30 sekunder. Doppa köttet i frityrsmeten och låt det droppa av.
- Fritera köttet i omgångar 2-3 minuter tills det är genomstekt. Ta upp köttet med en hålslev och låt det rinna av på hushållspapper.
- Hetta upp 2 msk solrosolja i en wok. Lägg i morot, salladslök och paprika. Woka på hög värme 2-3 minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt vinägersåsen och sjud upp. Rör om tills såsen börjar tjockna. Blanda ner köttet och servera.
Publicerat den
1 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar