Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad sötsur fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Imponera genom att bjuda på hemlagad kinamat. Mört fläskkött friteras och tillagas sedan med grönsaker i en spännande sötsur sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa, skala och strimla moroten och salladslöken. Kärna ur och strimla paprikan. Skär köttet i strimlor, ca 2 cm tjocka. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägget i en skål och blanda med 2 msk majsena till en slät frityrsmet. Ställ åt sidan.
  2. Blanda 1 dl vatten med vinägern, sockret och resten av majsenan i en liten skål. Rör ner soja, tomatpuré och sesamolja. Ställ åt sidan.
  3. Hetta upp 5 dl friteringsolja i en kastrull till 175 grader. Temperaturen är tillräckligt hög då en brödbit blir gyllene inom 30 sekunder. Doppa köttet i frityrsmeten och låt det droppa av.
  4. Fritera köttet i omgångar 2-3 minuter tills det är genomstekt. Ta upp köttet med en hålslev och låt det rinna av på hushållspapper.
  5. Hetta upp 2 msk solrosolja i en wok. Lägg i morot, salladslök och paprika. Woka på hög värme 2-3 minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt vinägersåsen och sjud upp. Rör om tills såsen börjar tjockna. Blanda ner köttet och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.