Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad tofu med råris, wakame, miso och melonkärnor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Du har köpt en bit friterad tofu på en asiatisk butik. Du stirrar på den med en blandning av fasa och förtjusning. Du har inte en blekfet aning om vad du ska göra med den. Lugn, bara lugn! Du har säkert ris hemma som enkelt kan förvandlas till en perfekt partner till tofun. Här kommer ett enkelt recept som går att variera i det oändliga. Romanescon, som är en slags grön blomkål, kan ersättas med pumpa, morot, zucchini. Om du inte har alger hemma (wakame), eller helt enkelt inte gillar det, kan du ersätta den med blötlagd shiitake eller annan god svamp i småbitar. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek ingefära och romanesco i olja i en stekpanna eller vid kastrull på hög värme. Rör om ofta. Strimla wakamen om du använder det. När romanescon börjat mjukna rör du ner melonkärnorna och steker lite till så att de blir lätt rostade. Sänk värmen. Vänd ner algerna och fräs i 5 minuter. Vänd ner salladslöken och fräs i ytterligare någon minut. Slå på sherryn och låt fräsa in.
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser till dressingen. Vänd ner riset och dressingen. Värm under omvändning. Stek tofun på hög medelvärme i rapsolja ett par minuter på varje sida tills den är knaprig och gyllene.
  3. Servera tofun tillsammans med rårisblandningen och korianderkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.