Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade hallon med citronsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbara varma hallon med frasig kostym och len citronsås är oväntat gott som efterrätt. Frityrmix finns att köpa i vanliga mataffärer men det är enkelt att göra egen, som i det här receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med citronsåsen: Pressa citronen och häll saften i en kastrull. Tillsätt smöret, sockret och vispgrädden. Rör om och låt koka upp. Låt citronsåsen småkoka i ca 5 minuter tills den tjocknat något. Låt svalna.
  2. Vispa ihop vetemjöl och bakpulver med vattnet till en jämn smet. Värm oljan i en kastrull till 180 grader.
  3. Doppa några hallon i taget i frityrsmeten, använd en gaffel till hjälp, och fritera sedan hallonknytena i den heta oljan. När de är gyllene och lätta är de klara. Ta upp dem och lägg dem på ett tidningspapper.
  4. Pudra över lite florsocker på hallonknytena och servera med den goda citronsåsen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.