Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fru Pedersens katrinplommonpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Enkla, tidlösa ingredienser gör det här till en dessert för oväntat besök året runt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär plommonen i bitar och koka dem med socker, vatten och citronskal och -saft till en kompott på svag värme 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut smördegen i en form, 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Häll den avsvalnade kompotten i smördegsformen och grädda mitt i ugnen 20 minuter.
  3. Låt svalna, sikta över florsocker och spritsa på vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.