De här frukostbullarna med groddar och grahamsmjöl är härligt mättande. Doften av dessa nybakade frukostbröd och nybryggt kaffe slår det mesta.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och häll i mjölken. Rör ut jästen.
- Rör samman ägg, salt och honung. Blanda ner i degspadet.
- Rör om och arbeta sedan in vetegroddar, grahamsmjöl och vetemjöl. Låt degen jäsa till dubbel storlek cirka 30 minuter.
- Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den. Forma degen till en längd. Dela den i 16 bitar.
- Forma degbitarna till bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa upp ägget och pensla bullarna, strö över sesamfrön.
- Grädda bullarna 10-15 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar