Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukt- och bärkyssar

 
Skriv ut

En perfekt avslutning på en speciell måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj jordgubbarna och äpplet och torka av väl. Kärna ur äpplet och dela i 8 klyftor. Skala bananen och skär den diagonalt i tjocka skivor.
  2. Pensla äppleklyftorna och bananen med färskpressad citronsaft. Torka noggrant med hushållspapper.
  3. Hacka chokladen grovt och lägg den i en värmesäker skål. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten utan att skålens botten kommer i kontakt med vattnet och låt smälta. Eller smält chokladen i mikron på medeleffekt 2-3 minuter.
  4. Lägg bakplåtspapper på en bricka eller ett fat. Doppa snabbt frukten och bären i chokladen, låt överflödig choklad rinna av. Lägg frukten på brickan och låt stelna. Om äpple- eller bananbitarna börjar mörkna efter att de täckts med choklad kan du pensla dem med ännu mer färskpressad citronsaft. När du doppar så doppa inte hela fruktbiten, utan endast halva. Förvara i kylen fram till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.