Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frukt- och nötbitar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Nästa gång du är sugen på något sött bör du testa de här energibitarna. Kakorna är både knapriga och sega samtidigt som de har en nötig och fruktig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält samman smör, sirap och jordnötssmör i en kastrull på svag värme.
  2. Hacka aprikoserna fint. Blanda aprikoser, havregryn, Rice Krispies, farinsocker, torkade bär, kokos, solrosfrön och kanel. Tillsätt smörblandningen.
  3. Smörj en bakform, ca 20x20 cm, och lägg ett bakpapper i formen. Tryck in det mot kanterna. Smöret gör att papperet inte glider runt.
  4. Skeda ner kaksmeten i formen och tryck till. Pressa ner smeten jämnt i formen med händerna eller en sked.
  5. Grädda kakan ca 20 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i tolv bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.