Nästa gång du är sugen på något sött bör du testa de här energibitarna. Kakorna är både knapriga och sega samtidigt som de har en nötig och fruktig smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält samman smör, sirap och jordnötssmör i en kastrull på svag värme.
- Hacka aprikoserna fint. Blanda aprikoser, havregryn, Rice Krispies, farinsocker, torkade bär, kokos, solrosfrön och kanel. Tillsätt smörblandningen.
- Smörj en bakform, ca 20x20 cm, och lägg ett bakpapper i formen. Tryck in det mot kanterna. Smöret gör att papperet inte glider runt.
- Skeda ner kaksmeten i formen och tryck till. Pressa ner smeten jämnt i formen med händerna eller en sked.
- Grädda kakan ca 20 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i tolv bitar.
Publicerat den
4 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar