Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktig chokladkaka

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Med hackade pistaschmandlar och bitar av aprikoser och chokladkräm ovanpå gör den här kakan till något alldeles extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna av.
  2. Blanda de torra ingredienserna, mandeln och aprikoserna. Rör i matfettet.
  3. Vispa ihop äggen och rör ner dem i smeten. Tillsätt vattnet och blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna.
  5. Chokladkräm: Smält matfettet. Häll i grädden och låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och rör ner hackad mörk choklad. Låt krämen svalna och stelna till bredbar konsistens.
  6. Bred chokladkrämen på kakan och dekorera med hackade mandlar. Låt krämen stelna till lite i kylen innan kakan skärs i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.