Med hackade pistaschmandlar och bitar av aprikoser och chokladkräm ovanpå gör den här kakan till något alldeles extra.
Instruktioner
- Smält matfettet och låt det svalna av.
- Blanda de torra ingredienserna, mandeln och aprikoserna. Rör i matfettet.
- Vispa ihop äggen och rör ner dem i smeten. Tillsätt vattnet och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna.
- Chokladkräm: Smält matfettet. Häll i grädden och låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och rör ner hackad mörk choklad. Låt krämen svalna och stelna till bredbar konsistens.
- Bred chokladkrämen på kakan och dekorera med hackade mandlar. Låt krämen stelna till lite i kylen innan kakan skärs i skivor.
Publicerat den
11 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar