Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett väldigt gott och nytänkande tillbehör på julbordet. Eller varför inte servera den som en vegetarisk sallad. Matig, nyttig och supergod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kamutvete i en kastrull med olja och saffran. Värm upp under omrörning tills saffranet smält ut. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 minuter under lock tills vattnet kokat in. Låt svalna något.
  2. Plocka bladen av grönkålen och lägg i en bunke med strimlad rödlök. Pressa över apelsinsaft, salta och ringla över olja. Krama runt bladen lätt och låt dra 10 minuter.
  3. Blanda grönkålen med kamutvetet, russin och grovhackade mandlar. Garnera med granatäppelkärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.