Frukttårta fylld med citronfromage och garnerad med rostat mandelhack, hallon, vindruvor, ananas och carambole. Fruktjuicegelé täcker tårtan och gör den saftig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Vänd ner detta i smeten och blanda väl.
- Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan stå en stund innan den stjälps upp på bakduk. Låt kakan svalna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i en kastrull över svag värme på spisen eller 10 sekunder i mikron på full effekt. Låt gelatinet svalna lite grann.
- Dela äggen i gulor och vitor och lägg dem i separata skålar. Vispa vitorna till hårt skum.Vispa grädden. Vispa sedan äggulorna poröst med strösockret. Tillsätt citronskal, -saft och -likör.
- Ta lite av ägguleblandningen och blanda med de upplösta gelatinbladen och rör om. Häll tillbaka allt i ägguleskålen och rör om ordentligt. Tillsätt grädden och blanda försiktigt ner äggviteskummet.
Täck skålen med plast och ställ den kallt i 1 timme.
- Dela tårtbotten i tre bottnar. Bred nästan hälften av citronfromagen över den första botten. Gör likadant med nästa och täck med den översta botten. Bred fromage runt om tårtans kant.
- Tänk dig tårtan delad i åtta bitar och placera delade vindruvor på fyra av de tänkta bitarna. Lägg hallon på de andra. Lägg bitar av ananas i mitten.
- Blanda ananasjuice och gelésocker Multi i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning och koka 30 sekunder. Låt geléet svalna lite grann och skeda det sedan över frukten.
- Strö rostad mandel runt tårtan med hjälp av en sked, så att den fastnar runt kanterna. Dekorera med skivad carambole.
- Ställ tårtan i kylen tills den ska serveras.
Publicerat den
21 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar