Mandelmassebotten och hjortronfyllning är en mumsig kombination tillsammans med mangon.
Instruktioner
- Riv mandelmassan och vispa ner äggen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, täck gärna botten med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 25 minuter. Låt kallna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Smält dem med ca 1 msk vatten och limesaften, låt svalna till simmig konsistens.
- Vispa grädde med florsocker tills den blir fast men inte grynig. Vispa ner äggulor och rör ner hjortronsylt. Rör ner gelatinlösningen i den inte alltför kalla fyllningen. Smaka av om mera limesaft behövs. Häll fyllningen över mandelbottnen i formen och bred ut det jämnt.
- Täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar. Vid servering, lossa bottnen och bred ett tunt lager hjortronsylt. Garnera med skalad, skivad mango och jordgubbar. Ta upp tårtan ca 30 minuter före servering.
- Genom att tårtan innehåller gelatin så håller den formen mycket längre. Garnera med citronmeliss.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar