Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen mandel- och kaneltårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, ca 24 cm i diameter.
  3. Mal mandeln och blanda den med florsocker och kanel.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelsockret. Bred ut smeten i formen.
  5. Grädda på nedersta falsen i ca 30 min.
  6. Vispa äggulorna och florsockret. Tillsätt kardemumman. Vispa och vänd ner grädden i äggsmeten.
  7. Bred ut smeten på den avsvalnade mandelbottnen. Täck med plastfolie och frys i minst 3 timmar.
  8. Tag ut en liten stund före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missQ 22 maj 2012

    Tårtan var helt ok, men när det gäller frysta tårtor vinner de cheesecake-liknande tårtorna med philadelphiaost i tycker jag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.