Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Italiensk klassisker möter svenska jordgubbar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggulor, urskrapad vaniljstång och florsocker. Vänd ner mascarpone.
  2. Blanda kaffe och sprit. Blöt försiktigt kexen däri. Fördela hälften av äggsmeten i portionsglas eller i en stor form. Lägg på kexen och därefter resten av smeten. Ställ formarna i frysen i minst 3 timmar.
  3. Sjud vatten och socker i 5 minuter. Tillsätt grönpeppar och apelsinskal. Låt lagen svalna.
  4. Skiva jordgubbarna och häll lagen över dem. Låt jordgubbarna marineras i minst 5 minuter före servering.
  5. Ta ut formarna med tiramisu ur frysen 10 minuter före servering. Lägg jordgubbarna på 4 tallrikar. Stjälp försiktigt upp tiramisun ur formarna. Pudra över kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.