- Serverar: 4 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Italiensk klassisker möter svenska jordgubbar
Instruktioner
- Vispa ihop äggulor, urskrapad vaniljstång och florsocker. Vänd ner mascarpone.
- Blanda kaffe och sprit. Blöt försiktigt kexen däri.
Fördela hälften av äggsmeten i portionsglas eller i en stor form. Lägg på kexen och därefter resten av smeten. Ställ formarna i frysen i minst 3 timmar.
- Sjud vatten och socker i 5 minuter. Tillsätt grönpeppar och apelsinskal. Låt lagen svalna.
- Skiva jordgubbarna och häll lagen över dem. Låt jordgubbarna marineras i minst 5 minuter före servering.
- Ta ut formarna med tiramisu ur frysen 10 minuter före servering. Lägg jordgubbarna på 4 tallrikar. Stjälp försiktigt upp tiramisun ur formarna. Pudra över kakao.
Publicerat den
17 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar