Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fudgekaka

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

Gott till efterätt

Ingredienser

Instruktioner

Klä en långpanna ca 35x 20 cm med smörpapper. Smält matfettet i en kasrull och tag den av värmen rör ner socker och ägg blanda ihop de torra ingedienserna i en skål rör ner dem och arbeta massan slät bred ut jämt i långpannan och grädda kakan i 175 grader i ca 15-20 minuter vänd kakan upp och ner på smörpapper och drag försiktigt av bakpappret fastnar botten i pappret så lägg en fuktig handduk över kakan en stund så går det lättare att dra av pappret låt kakan kallna. Blanda alla ingredienserna utom matfettet i en kasrull till glasyren tänk på att bryta blockchokladen i mindre bitar låt massan koka tills den tjocknar ca 10-15 minuter. Tag av från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar bred glasyrn över kakan ställ den kallt att stelna. Skär upp kakan i rutor och servera med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.