Sätt på ugnen på 175 g
Klä en ugnsform(20x30) med smörpapper,
smält smöret och ta av grytan från spisen.
Rör i socker och ägg så att smeten blir slät.
Blanda kakao,vaniljsocker,vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan i det i ryta så att smeten blir slät och klumpfri.
Häll smeten i ugnsformen och ställ in formen mitt i ugnen i ca 20-25 min, den ska kännas torr.
Tag ut kakan och vänd den upp och ner på ett smörpapper och låt den kallna.
Glasyren:
Dela chokladen i bitar och lägg i den i en gryta,
blanda i grädden, sockret och sirapen och låt massan koka tills den tjocknat,ca 15-25 minuter.
Ta av massan från plattan och rör i det kalla skurna smöret och rör till en jämn smet.
Slå glasyren över kakan och låt svalna, skär sen i bitar.
svår att lyckas med. gjorde exakt som det stod i receptet.men glasyren blev inge bra. och botten blev mjuk på en del ställen och torr på andra. skulle nog ha varit inne kortare tag i ugnen och glasyren skulle nog kokat längre...tyvärr inget jag kommer prova igen
Starlight-785 februari 2011
Fantastisk kaka som blev precis som de fudgekakor som man kan köpa på fiket här i stan! Kommer att bli en standardkaka här hemma, tack för receptet.
Shoutoutloud3 mars 2011
okej,jag var kanske kinkig i min tidigare kommentar.min mamma tog med dessa kakor till jobbet och alla där älskade dem och ville ha receptet!. det var bara jag som inte tyckte de blev lyckade.men jag ska prova dem en gång till!
EmelieKL13 mars 2011
Man får ha lite tålamod med den, kokade glasyren i närmare 30min innan jag fick den konsistens jag ville ha. Men alla som smakat den har blivit helt lyriska, den riktigt smälter i munnen.
En av de godaste kakor somjag ätit
svår att lyckas med. gjorde exakt som det stod i receptet.men glasyren blev inge bra. och botten blev mjuk på en del ställen och torr på andra. skulle nog ha varit inne kortare tag i ugnen och glasyren skulle nog kokat längre...tyvärr inget jag kommer prova igen
Fantastisk kaka som blev precis som de fudgekakor som man kan köpa på fiket här i stan! Kommer att bli en standardkaka här hemma, tack för receptet.
okej,jag var kanske kinkig i min tidigare kommentar.min mamma tog med dessa kakor till jobbet och alla där älskade dem och ville ha receptet!. det var bara jag som inte tyckte de blev lyckade.men jag ska prova dem en gång till!
Man får ha lite tålamod med den, kokade glasyren i närmare 30min innan jag fick den konsistens jag ville ha. Men alla som smakat den har blivit helt lyriska, den riktigt smälter i munnen.
Farligt goda! Mmmmums...