Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maries fudgekaka

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God och lättbakad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 g Klä en ugnsform(20x30) med smörpapper, smält smöret och ta av grytan från spisen.
  2. Rör i socker och ägg så att smeten blir slät. Blanda kakao,vaniljsocker,vetemjöl och bakpulver i en skål och rör sedan i det i ryta så att smeten blir slät och klumpfri.
  3. Häll smeten i ugnsformen och ställ in formen mitt i ugnen i ca 20-25 min, den ska kännas torr. Tag ut kakan och vänd den upp och ner på ett smörpapper och låt den kallna.
  4. Glasyren: Dela chokladen i bitar och lägg i den i en gryta, blanda i grädden, sockret och sirapen och låt massan koka tills den tjocknat,ca 15-25 minuter.
  5. Ta av massan från plattan och rör i det kalla skurna smöret och rör till en jämn smet. Slå glasyren över kakan och låt svalna, skär sen i bitar.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • emaxen 29 juni 2008

    En av de godaste kakor somjag ätit

  • Shoutoutloud 19 januari 2011

    svår att lyckas med. gjorde exakt som det stod i receptet.men glasyren blev inge bra. och botten blev mjuk på en del ställen och torr på andra. skulle nog ha varit inne kortare tag i ugnen och glasyren skulle nog kokat längre...tyvärr inget jag kommer prova igen

  • Starlight-78 5 februari 2011

    Fantastisk kaka som blev precis som de fudgekakor som man kan köpa på fiket här i stan! Kommer att bli en standardkaka här hemma, tack för receptet.

  • Shoutoutloud 3 mars 2011

    okej,jag var kanske kinkig i min tidigare kommentar.min mamma tog med dessa kakor till jobbet och alla där älskade dem och ville ha receptet!. det var bara jag som inte tyckte de blev lyckade.men jag ska prova dem en gång till!

  • EmelieKL 13 mars 2011

    Man får ha lite tålamod med den, kokade glasyren i närmare 30min innan jag fick den konsistens jag ville ha. Men alla som smakat den har blivit helt lyriska, den riktigt smälter i munnen.

  • matgladajag 11 december 2012

    Farligt goda! Mmmmums...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.