Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fullkornsbröd, 2 formbröd

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott, nyttigt och lättbakat bröd. Går otroligt snabbt att blanda ihop degen, gäller bara att ha lite tålamod med den långa jäsningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt. Klicka ut degen i smorda formar med en oljad degspade. Nagga bröden i tre rader med en grov gaffel doppad i olja.
  2. Låt jäsa 2-3 timmar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden långt ner i ugnen ca 50 minuter

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • marwis 6 september 2009

    Detta bröd bakade jag förra veckan! Struntade i coloriten, det blev fin färg ändå. Brödet påminner en hel del om de bröd som man bakar med bikarbonat, men mycket bättre "hållbarhet". Smular inte så mycket. Kan verkligen rekommenderadetta. Skivade det och fryste in , tar bara upp de skivor som går åt . Tack för receptet!

  • Rockababe 9 januari 2010

    Ska prova detta recept, men tänkte att om man värmer vattnet till 37gradet och blandar med jästen först så kanske jäsningstiden minskar något?

  • imellis 13 januari 2010

    Tycker verkligen om när det är så lång jäsningstid, brödet blir godare då! Super gott! Tack för detta recept! (:

  • karhed 13 januari 2010

    Jag tror också att jäsningen påverkar smak mm. Men "Rockababe", om du testar en kortare jästid får du gärna skriva sedan och berätta hur det blev :-)

  • marwis 5 februari 2010

    Ljummet vatten är väl 37 grader??

  • karhed 6 februari 2010

    Jag brukar faktiskt bara ta direkt från kranen, utan att kolla temperaturen. Det har funkat bra för mig :-)

  • karhed 6 februari 2010

    Jag brukar ta ljummet vatten direkt ur kranen utan att kolla temperaturen, det har funkat bra :-)

  • Vanevik 7 januari 2011

    Jag har testat detta recept men blev ganska besviken! Degen blev stenhård trots att jag minskade ner på mjölet. De fick jäsa i 3 timmar och sedan gräddade jag dem och tyvärr så blev även limporna stenhårda.

  • [email protected] 31 maj 2012

    Snälla - ta bort detta recept ur samlingen innan någon fler hinner misslyckas med baket. Brödet jäste ingenting, blev knallhårt så man knappt kan äta det. Jag har bakat mycket i mina dagar, men det här var ett av de värsta recepten. Tyvärr.

  • karhed 31 maj 2012

    @tomtebovittran: Tråkigt att det blev misslyckat. Jag har själv bakat detta många gånger och tycker det är jättegott. Har inte haft problem med jäsning eller så. Vet också andra som testat och varit nöjda :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.