Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld chokladkaka

 
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vilken god kaka med kolafyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det växelvis med grädden. Rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
  3. Koka alla ingredienser till glasyren i ca 15 minuter. (ev. lite längre)
  4. Dela den kalla kakan och bred på krämen, (spar lite att ha ovanpå kakan.)
  5. Lägg ihop kakan och blanda i lite kakao i resterande kräm och ringla över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.