Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld kycklingfilé på bädd av färsk spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är både en god varmrätt och en trevlig bufférätt. Receptet kan enkelt dubbleras. Serverar du som varmrätt smakar bulgur, polenta eller couscous bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala den gula löken och hacka 1 msk fint. Fräs den gyllengul i smör. Plocka bladen av kryddörterna och hacka fint. Blanda kalvfärs, ägg, örter och lök. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär en skåra längs med varje kycklingfilé, ganska djup, men så att den fortfarande håller ihop. Platta ut och banka ut.
  4. Fördela färsen över kycklingfiléerna. Rulla ihop som en rulltårta och bind med bindgarn eller fäst med tandpetare.
  5. Bryn rullarna i smör till vacker färg och efterstek i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt rullarna vila i aluminiumfolie.
  6. Fräs spenatbladen i olivolja och lägg upp på serveringsfat. Skär kycklingrullarna i skivor och fördela ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.