Det här är både en god varmrätt och en trevlig bufférätt. Receptet kan enkelt dubbleras. Serverar du som varmrätt smakar bulgur, polenta eller couscous bra till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Skala den gula löken och hacka 1 msk fint. Fräs den gyllengul i smör. Plocka bladen av kryddörterna och hacka fint. Blanda kalvfärs, ägg, örter och lök. Krydda med salt och peppar.
- Skär en skåra längs med varje kycklingfilé, ganska djup, men så att den fortfarande håller ihop. Platta ut och banka ut.
- Fördela färsen över kycklingfiléerna. Rulla ihop som en rulltårta och bind med bindgarn eller fäst med tandpetare.
- Bryn rullarna i smör till vacker färg och efterstek i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt rullarna vila i aluminiumfolie.
- Fräs spenatbladen i olivolja och lägg upp på serveringsfat. Skär kycklingrullarna i skivor och fördela ovanpå.
Publicerat den
12 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar