Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda brytbröd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Med lite vårlök, örtkryddor och fransk senap blir brytbröden en riktig smaksensation. De är dessutom väldigt lätta att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina degen. Smörj en form, 20 cm i diameter, med matfett. Blanda 1 äggvita, vårlök, senap, timjan, muskot och peppar i en liten skål. Blanda väl.
  2. Kavla ut degen till en rektangel à 35x25 cm, på en lätt mjölad bänk. Fördela äggviteblandningen över degen.
  3. Rulla ihop degen från långsidan och skär den i 8 jämnstora bitar. Lägg bullarna med skarven nedåt i formen.
  4. Vispa den andra äggvitan till skum i en skål. Pensla bullarna med äggvitan. Täck över formen med plastfolie och låt brödet jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  5. Värm ugnen till 225 grader. Ta av plastfoliet. Grädda brödet ca 25 minuter eller tills det är gyllenbrunt. Låt brödet svalna i formen på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.