Med lite vårlök, örtkryddor och fransk senap blir brytbröden en riktig smaksensation. De är dessutom väldigt lätta att göra.
Instruktioner
- Tina degen. Smörj en form, 20 cm i diameter, med matfett. Blanda 1 äggvita, vårlök, senap, timjan, muskot och peppar i en liten skål. Blanda väl.
- Kavla ut degen till en rektangel à 35x25 cm, på en lätt mjölad bänk. Fördela äggviteblandningen över degen.
- Rulla ihop degen från långsidan och skär den i 8 jämnstora bitar. Lägg bullarna med skarven nedåt i formen.
- Vispa den andra äggvitan till skum i en skål. Pensla bullarna med äggvitan. Täck över formen med plastfolie och låt brödet jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader. Ta av plastfoliet. Grädda brödet ca 25 minuter eller tills det är gyllenbrunt. Låt brödet svalna i formen på ett galler.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar