Spröda chokladflarn varvade med en härligt krämig fyllning är inte fy skam.
Instruktioner
- Smält chokladen och låt den svalna. Klipp till 6 remsor av bakplåtspapper, 6x27 cm. Pensla dem jämnt med den smälta chokladen. Markera var 9:e cm med hjälp av en kniv för att få fram fyrkanter. Låt stelna i kylskåp och lossa sedan flarnen mycket försiktigt.
- Rör mascarpone och socker mjukt och slätt i en skål. Rör ner kaffelikören och vispgrädde och rör kraftigt tills fyllningen är luftig och ganska tjock. Obs! rör inte för länge för då kan fyllningen bli lös och svårhanterlig. Vänd ner riven ljus choklad och nötterna.
- Lägg ut 6 chokladflarn på en bricka och bred på hälften av fyllningen. Lägg vardera ett chokladflarn ovanpå och bred på resten av fyllningen. Avsluta med ett chokladflarn. Låt stå i kylskåp tills de skall serveras.
Publicerat den
28 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar