Som ett alternativ till de traditionella mandelmusslorna.
Instruktioner
- Rör matfett och florsocker smidigt. Tillsätt ägget och saffranet och rör in det i smeten.
- Arbeta först in grahamsmjölet och därefter vetemjöl tills det är en smidig deg.
- Låt vila i kylskåp i 1 timme.
- Dela degen i 20 bitar och tryck ut i smorda formar. Ställ på plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter i 200°.
- Låt kakorna svalna innan de stjälps ur formarna.
- Rör matfett och florsocker mjukt. Blanda i äggen, ett i sänder. Tillsätt mandel, russin och aprikoser.
- Fördela fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter.
- Låt svalna något innan de stjälps ur formarna. Dofta över florsocker vid serveringen.
- Servera lättvispad grädde till.
Publicerat den
2 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar