Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda grahamsformar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Som ett alternativ till de traditionella mandelmusslorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och florsocker smidigt. Tillsätt ägget och saffranet och rör in det i smeten.
  2. Arbeta först in grahamsmjölet och därefter vetemjöl tills det är en smidig deg.
  3. Låt vila i kylskåp i 1 timme.
  4. Dela degen i 20 bitar och tryck ut i smorda formar. Ställ på plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter i 200°.
  5. Låt kakorna svalna innan de stjälps ur formarna.
  6. Rör matfett och florsocker mjukt. Blanda i äggen, ett i sänder. Tillsätt mandel, russin och aprikoser.
  7. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter.
  8. Låt svalna något innan de stjälps ur formarna. Dofta över florsocker vid serveringen.
  9. Servera lättvispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.