Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda kuvertbröd med ost och rosmarin

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Bröd med mycket smak som passar perfekt till buffébordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula jästen och lös den i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja, ägg och rågsikt. Blanda till en lös deg.
  3. Arbeta in mjölet lite i taget, degen ska bli smidig. Arbeta degen ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt på dragfri plats till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölat arbetsbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Hacka rosmarinen fint och blanda den med philadelphiaosten i en skål. Bred ostblandningen över degplattan och strö den rivna osten över.
  5. Vik ihop degen från långsidan ca 5 gånger så att du får 5 cm bred längd. Skär längden i 12 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  6. Pensla med vatten och strö över flingsalt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.