Bröd med mycket smak som passar perfekt till buffébordet
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smula jästen och lös den i vattnet i en bunke.
Tillsätt salt, olja, ägg och rågsikt. Blanda till en lös deg.
- Arbeta in mjölet lite i taget, degen ska bli smidig. Arbeta degen ca 10 minuter.
Låt jäsa övertäckt på dragfri plats till dubbel storlek, ca 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat arbetsbord och knåda den lätt.
Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm.
Hacka rosmarinen fint och blanda den med philadelphiaosten i en skål. Bred ostblandningen över degplattan och strö den rivna osten över.
- Vik ihop degen från långsidan ca 5 gånger så att du får 5 cm bred längd. Skär längden i 12 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Pensla med vatten och strö över flingsalt och rosmarin.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
24 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar