Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllda persikor i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En lätt och skön dessert som tillagas av skalade persikor. Persikorna delas, fylls med en god blandning och bakas i ugnen. Friskt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp litet vatten i en kastrull och doppa persikorna i det kokande vattnet 1 minut. Dra av skalet, halvera persikorna och kärna ur dem.
  2. Blanda samman matfett och farin till en lös massa. Blanda ned äggulan, vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned den. Blanda riven mandelmassa eller krossade kakor med juice. Rör ned detta i äggsmeten och lägg fyllningen i persikohalvorna.
  3. Ställ persikorna på ett smort, ugnssäkert fat. Välj ett fat som du sedan kan sätta direkt på bordet. Häll några msk vatten i fatet och baka i 175° ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.
  4. Servera persikorna med vispad grädde, glass eller crème fraîche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.