- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
De här risfyllda tomaterna med en lätt yoghurtsås är en läcker vegetarisk måltid för hela familjen. 491 kcal/portion
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp ½ msk olivolja i en kastrull. Fräs lök och vitlök tills löken mjuknar. Lägg i riset, blanda och fräs cirka ½ minut. Häll sedan på grönsaksbuljongen. Koka upp och låt riset sjuda 15-20 minuter tills all vätska är absorberad. Bred ut riset på en tallrik och låt det svalna.
- Skölj tomaterna och skär av ett lock på varje tomat. Gröp ur tomaterna med en tesked och ställ dem med öppningen nedåt på ett galler så att de rinner av. Ta bladen av persiljan och hacka dem fint.
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda det avsvalnade riset i en skål med persilja, ägg och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar. Fyll tomaterna med risblandningen och lägg på tomatlocken. Smörj en ugnsfast form med ½ msk olja och sätt tomaterna i formen. Droppa över resten av oljan och sätt in tomaterna i ugnen, 25-30 minuter.
- Ta bladen av myntakvistarna och hacka dem grovt. Blanda yoghurt, citronsaft, mynta, salt och peppar. Servera tomaterna med yoghurtsåsen.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar