- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Görs med fördel dagen innan servering.Kakan stelnar när den kallnar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör i en kastrull. Dra från värmen, ha i snabbkaffe pulvret och rör så det löser sig. Ha i grädden. Bryt chokladen i bitar ha i den i smörblandningen låt smälta sakta på efter värme.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra varorna för sig och ha i dem i äggsmeten. Häll i choklad/smörblandningen. Blanda tills smeten är jämn och fin.Häll i en smörad och bröad form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.Skaka försiktigt på formen, kakan skall vara fortfarande lite lös.
- Låt svalna i sin form.Skär inte kakan före den har stelnat 4-5 timmar.(snabbare om den kyls av i kylskåp) Helst skall den få vänta till nästa dag.
- Garnering:
Lossa kakan ur formen. Dela choklad fingrarna på mitten och tryck dem mot kakans kant. Har de svårt att fästa smält lite choklad och använd som lim. Dekorera med bitar av t. ex. carambola, satsumas physalis och hallon ovanpå kakan.
Servera med vispad grädde.
- Källa:Hemmets veckotidning nr 42-2010
Publicerat den
9 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar