Fyll kalkonbröstet med soltorkade tomater, oliver, fetaost mm
Servera klyftpotatis och tomatsås till.
Instruktioner
- Ugn 175°
- Skär en ”ficka” längs med kalkonbröstet. Hacka samman soltorkade tomater, oliver, basilika, samt fetaost till en röra. Lägg den i ”fickan” och bind om med snöre. Salta och peppra köttets utsida. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna. Lägg sedan över det på ett ugnsfast fat och laga färdigt i ugnen tills innertemperaturen är ca 63-65 grader, ca 1,5 timmar beroende av hur tjockt köttet är. Tag ut och låt vila en stund innan det skärs i skivor.
- Gör under tiden också klyftpotatisen; skölj, men skala ej potatisen. Skär den i klyftor och lägg i ugnsfast smord form. Krydda och ugnsstek ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Medan det andra står i ugnen så laga tomatsåsen. Skala och finhacka löken. Låt den svettas i olja i en kastrull. Tillsätt tomatkross, vinäger, vin och låt allt puttra samman en stund. Smaka av med socker, persilja, salt och peppar.
- Servera det skivade kalkonbröstet vackert upplagt tillsammans med klyftpotatis och tomatsås.
Garnera med basilikablad.
- Lycka till!
Publicerat den
12 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar