Något som är perfekt att ta med på picnicken är detta getost- och salamifyllda brödet.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung, flingsalt och finhackad rosmarin.
- Blanda i durumvetemjöl och sedan vetemjöl lite i taget tills degen går ihop till en elastisk deg.
- Jäs den i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
- Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 cm tjock. Kavla inte, för då trycker man ut all luft.
- Skiva mozzarellan och varva den med smulad getost, prosciutto, oliver och finhackad rosmarin över degen.
- Rulla ihop till en rulle och mjöla brödet.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs den under bakduk i cirka 30 minuter.
- Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda brödet i 20-25 minuter.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar