Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Har fått det här receptet från en arbetskamrat som kommer från Gambia, den här rätten serverade hon på arbetet en gång, jag arbetar inte där längre, men receptet använder jag än idag. Den tar tid, men vill du korta tiden lite så bryn köttet före.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg kyckling i marinad bestående av saften från 1 citron, den skall ligga en timme i marinad ca. Fräs lökerna och morötterna mjuka i olja. Lägg sedan i kycklingbitarna, salta ordentligt med örtsalt eller vanlig salt. Skvätt över stark sås. Lägg allt i grytan. Slå på vatten så att det precis täcker. Låt stå o puttra i ca 1 timme, servera ris och sallad till. Den blir godare om den tillagas dagen innan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Nikodemus 12 april 2008

    Jag hittade just det här receptet i kokboken Billiga Matboken. Den heter Yaza, tydligen, och jag blev uppriktigt förvånad över att något som är så billigt och enkelt att göra kan vara så gott. Högsta betyg!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.