Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags fruktkräm med mandelspån

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk husmansdessert. Inte bara gott, det är billigt och snabblagat också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär frukten i mindre bitar. Koka fruktbitarna i vatten cirka tio minuter.
  2. Tillsätt socker och koka ytterligare fem minuter.
  3. Rör samman potatismjöl och vatten till en redning. Dra kastrullen från plattan och tillsätt redningen. Rör om så att allt blandas väl. Låt koka upp på nytt, under omrörning, och smaksätt med citronsaft.
  4. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna i ett par minuter.
  5. Krämen serveras ljummen eller kall tillsammans med gräddmjölk. Strö över rostade mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.