Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammaldags mjuk pepparkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Hackad mandel i pepparkakan gör den saftig och läcker. I det här receptet bidfrar dessutom syltade apelsinskal och ganska rikligt med kanel till den goda smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet, låt det svalna. Blanda mjöl, kryddor och socker i degbunken.
  2. Tillsätt apelsinskal och skalad, hackad mandel.
  3. Skilj äggens gulor och vitor. Vispa äggulorna med gräddmjölken och rör ner i mjölblandningen jämte smält och avsvalnat matfett.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Grädda kakan i väl smord och bröad eller mjölad form och känn efter med en sticka att den är torr inuti. 175-200 grader, ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna med formen över.
  6. Sikta lite florsocker över kakan när den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.