Hackad mandel i pepparkakan gör den saftig och läcker. I det här receptet bidfrar dessutom syltade apelsinskal och ganska rikligt med kanel till den goda smaken.
Instruktioner
- Smält matfettet, låt det svalna. Blanda mjöl, kryddor och socker i degbunken.
- Tillsätt apelsinskal och skalad, hackad mandel.
- Skilj äggens gulor och vitor. Vispa äggulorna med gräddmjölken och rör ner i mjölblandningen jämte smält och avsvalnat matfett.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
- Grädda kakan i väl smord och bröad eller mjölad form och känn efter med en sticka att den är torr inuti. 175-200 grader, ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna med formen över.
- Sikta lite florsocker över kakan när den ska serveras.
Publicerat den
6 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar