Kära chokladpudding som finns att bara röra ihop, men här är ett gammeldags recept som faktiskt är mycket godare än de man köper.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Blanda mjölk, äggulor, socker, vaniljsocker och kakao i en kastrull och värm under omrörning med en slev till 85 grader.
- Ta panna från spisen och ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem.
Lägg ner dem i den varma krämen och rör om tills de smält.
Passera krämen genom en sil och kyl krämen i kallt vattenbad.
- Vispa grädden till fast skum. När krämen känns kall och börjar bli tjock (20 grader om du använder en termometer) vänd ner den vispade grädden i krämen med en slickepott.
Häll upp krämen i glas, täck glasen med plastfolie och låt dem stå kallt i minst 1½ timme.
- Vispa grädden och lägg en klick i varje glas. Garnera med en halv after eight, physalis och citronmeliss.
Publicerat den
14 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar