Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gårdebys chokladkaka

 
  • Serverar: 7-9 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En smarrig chokladkaka till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt kakao, vaniljsocker och mjölk. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ned det i smeten omväxlande med det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda kakan längst ner i ugnen på 175 grader i ca. 40-45 minuter eller tills kakan känns torr.
  2. Glasyr: Smält smöret och rör ner de andra ingredienserna till en jämn smet och låt massan koka i några minuter. Häll på den varma såsen på den ljumna kakan och dekorera med strössel eller kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.