Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Geang Kiao Wan Kai (Grön curry kyckling)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Den här grytan lagar nästan på samma sätt som Röd curry. Kan göras helt färdig dagen innan och värmas försiktigt infor serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka kokosmjölk (den tjocka krämen) ett tag i kastrull, blanda sedan i currypasta och rör ordentligt. Lägg i köttet och rör om då och då tills köttet är färdigt.
  2. Blanda i äggplantorna och bambuskott och resten av kokosmjölken och 1 eller 2 dl vatten. Låt det koka ca. 5 minuter under lock.
  3. Lägg sedan i paprika och zucchini och låt det hela sjuda ca 5 minuter till och tillsätt med fisksåsen och sockret och smaka efter hand.
  4. Innan du serverar lägger du på basilika och serverar med ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 6 november 2011

    Testade denna idag, men utan mini äggplanta. Gott men lite smaklöst. Nästa gång tar jag ännu mer grön curry i.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.