Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Getostspäckad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Super gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Skär en 2-3 cm djup skåra längs filén. Lägg bitar av getost i skåran och bind om med ett tunt steksnöre. Salta och peppra.
  3. 3. Stek köttet runt om i lite olivolja i en het stekpanna. Sätt in filén i stekpannan eller i en ugnssäker form mitt i ugnen 10-12 minuter.
  4. 4. Ta ut köttet och slå in det i aluminiumfolie. Låt det vila 10 minuter. Vispa ur pannan med lite av vattnet till såsen, sila skyn och spara den.
  5. 5. Koka ihop vin, sky, resten av vattnet och kalvfond tillsammans med schalottenlök tills hälften av vätskan återstår. Smaka av med salt och peppar.
  6. 6. Strimla grönkålen och fräs tillsammans med lite olivolja och hackad lök i en stekpanna till den blir mjuk och glansig. Smaka av med salt och peppar.
  7. 7. Ta bort steksnöret runt köttet och skär ganska tjocka, sneda skivor av fläskfilén.
  8. 8. Servera filén med den lätt syrliga skyn, smörtekt grönkål och pilaffris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.