Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-vänliga fläskkotletter med champinjonsås

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god och mättande måltid på GI-vis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ta ut fläskkotletterna ur kylen så att de hinner bli rumstempererade innan stekning. Lägg dessa på en skärbräda eller dyligt. Skär bort ev oönskat fett från fläskkotletterna och krydda med valda kryddor efter behag.
  2. Ta fram en ugnssäker form i storlek större och smörj den.
  3. Sätt på ugnen på 200 grader och stekpannan på max med resten av smör-och rapsoljan för att steka i. När pannan är varm steker du kotletterna gyllenbruna på vardera sida dvs ca 4-5 min/sida.
  4. Medan köttet stekts kan champinjonerna putsas och skäras i muns stora bitar. När köttet är klart läggs det i formen som nu är smord. Skölj dock INTE ur stekpannan utan sätt tillbaka denna på den varma plattan.
  5. Då är det dags att börja med såsen!
  6. Tag fram en mindre kastrull som du fyller med 2,5 dl kallt vatten och värm denna till den halva buljongtärningen som ska lösas upp i det kokande vattnet.
  7. Samtidigt ska stekningen av champinjonerna påbörjas i samma stekpanna som du använde till köttet. Stek dem i några minuter tills de är lite glansiga och har en fin färg, extra fett behöver antagligen inte att tillföras då de får god smak av köttets safter som är kvar i pannan.
  8. Tillsätt nu två utav creme fraiche-förpackningarna och låt de koka ihop lite någon minut. pressa under tiden i vitlöksklyftorna med hjälp av en press eller riv dem över såsen med ett mindre rivjärn. Nu är det tid att ha i buljongen i såsen, så tillsätt den försiktigt och rör om. Slutligen har du i den sista creme fraichen och låt blandningen puttra en stund, om önskas kan övriga eller ytterligare kryddor tillföras i detta skede.
  9. När såsen har puttrat klart hälls den över kotletterna i formen och sen toppas det hela av med den rivna osten.
  10. Nu ska allt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  11. Om detta inte känns mättande nog kan man också koka någon potatis till.
  12. Servera med isbergssalladen.
  13. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.