Perfekta att ta med på utflykten eller som tillbehör till sallad eller soppa.
Instruktioner
- Värm olja och vatten till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och tillsätt saltet och degvätskan.
Blanda i mjölet men spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig för hand eller i maskin.
Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.
- Arbeta in resten av mjölet på bakbordet. Kavla ut degen till en stor cirkel, ca ½ cm tjock. Skär den i ca 20 snibbar och lägg 2 msk smulad ost på varje tillsammans med några olivbitar och oregano.
Rulla ihop från den breda sidan och forma till gifflar.
- Låt jäsa på plåt till dubbel storlek, 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla gifflarna med ägg, strö över sesamfrön och salt.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
2 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar