Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gifflar med fetaost och oliver

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Perfekta att ta med på utflykten eller som tillbehör till sallad eller soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm olja och vatten till 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt saltet och degvätskan. Blanda i mjölet men spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.
  2. Arbeta in resten av mjölet på bakbordet. Kavla ut degen till en stor cirkel, ca ½ cm tjock. Skär den i ca 20 snibbar och lägg 2 msk smulad ost på varje tillsammans med några olivbitar och oregano. Rulla ihop från den breda sidan och forma till gifflar.
  3. Låt jäsa på plåt till dubbel storlek, 20-30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla gifflarna med ägg, strö över sesamfrön och salt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.