Mamma bakade dessa och ringlade över lite kristyr. Så gott
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Ljumma till fingervarmt (37° ). Häll degspadet över jästen i bunken. Rör tills den är upplöst. Tillsätt socker, salt, ägg och så pass mycket mjöl att du kan arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.
- Hacka mandlarna fint. Rör ihop smör, mandlar och socker i en skål.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda den smidig med lite mjöl och dela den i 3 lika stora delar. Kavla ut varje del till en runda kaka, ca 30 cm diameter. Skär dem i 8 trekanter.
- Lägg lite fyllning på den bredaste delen och rulla ihop till gifflar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt ca 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225° i ca 6 minuter. Låt svalna på galler.
- Innan servering blanda vatten och florsocker till kristyr och lägg på gifflarna.
Publicerat den
10 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar