Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gittes bröd

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min mosters bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i 37° vatten. Blanda i salt, socker och sirap. Häll i rågsikt och rör till jämn smet, helst i assistent.
  2. Använd vetemjöl om det behövs mer mjöl för att få en jämn deg.
  3. Baka ut bröden med det samma utan att jäsa och lägg dem på bakplåtsklädd plåt.
  4. Man sätter in bröden i kall ugn. Sätt ugnen på 175° och låt bröden gräddas i 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.