Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserad chokladkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Se hit chokladälskare! Denna stiliga chokladkaka bevisar att mindre fett inte behöver innebära mindre chokladsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, 22 cm i diameter, med matfett och ställ den åt sidan.
  2. Blanda mjölk och vinäger och låt det stå och dra i 10 minuter. Blanda äppelmos, olja och ägg. Blanda väl och ställ åt sidan.
  3. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Blanda ner mjölk och vinägerblandningen i äppelmossmeten.
  4. Blanda sedan de torra och de våta ingredienserna väl. Rör ihop smeten tills den är jämn. Häll smeten i formen.
  5. Ställ in formen i ugnen och baka i ca 35 minuter. Låt kakan svalna i formen. Lossa kakan från formens kanter och stjälp upp den på ett galler och låt den svalna helt.
  6. Blanda ihop glasyren i en skål som ställs över en kastrull med kokande vatten. Blanda tills sockret har smält. Tillsätt lite hett vatten om smeten är för tjock. Droppa glasyren över kakan. Kyl kakan väl innan den serveras.
  7. 258 kcal/bit

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.