Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glass med tomat- och aprikoskompott i spröda skålar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Festligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina vårulledegen i förpackningen. Lossa arken och lägg dem i cocotteformar så att det bildas en skål. Pensla med smör och strö över socker.
  2. Grädda mitt i ugnen 8-10 min tills de börjar få färg. Låt svalna i formen och ta sedan ur dem försiktigt. Kärna ur tomaterna. Tärna tomatkött och aprikoser.
  3. Koka tomater, aprikoser och strösocker ca 5 min. Rör då och då. Låt svalna och smaka av med likör. Lägg glasskulor i skålarna och skeda över kompott.
  4. Tips: Vårrulledeg, som man köper i asiatiska butiker, är en suverän produkt. Den är lätt att arbeta med och här har jag gjort frasiga skålar av plattorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.