Ett väldigt gott och läckert tillbehör som passar till det mesta.
Instruktioner
- Tänd grillen. Lägg den glödande kolen i en ring runt kanterna. Strö havssaltet på dubbla ark aluminiumfolie.
- Skrubba potatisen. Lägg den på saltet och vik ihop noga till ett tätt paket. Placera paketet mitt i ringen med kolen runt om. Baka under lock i 40-60 minuter. Testa med en kniv om potatisen är mjuk. Öppna paketet och låt svalna något. (skär eventuellt bort svarta bitar).
- Blanda gräddfil och rökt olja. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa. När smöret doftar nötigt och har fått en svagt brun färg är det brynt.
- Krossa potatisen och fördela på ett fat eller i en skål. Klicka på gräddfilen. Strö över krossade chips och gräslök. Krydda med lite svartpeppar. Avsluta med att ringla över det brynta smöret.
Publicerat den
30 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar