Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glögg- och pepparkaksrutor

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Mjukpepparkaksbotten med glöggsmak. Med chokladtopping och julströssel kommer dessa rutor att smaka som konfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm och strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt saft- eller vinglögg. Rör ner russin och mandel.
  3. Grädda längst ned i ugnen i 24-40 minuter.
  4. Då kakan svalnat. Smälter du chokladen med lite olja i mikro eller i kastrull. Vattenbad är bäst. Fördela chokladsåsen över pepparkaksbottnen och pynta med julströssel eller annat kakpynt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.