Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggkokta julspjäll med glaze

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott till julbordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg spjäll i en stor kastrull och häll på glögg, soja och vatten så att det täcker. Lägg i ingefära, vitlök, salt, peppar och lagerblad.
  2. Koka upp, sänk värmen och sjud under lock 30-45 minuter. Ta upp spjällen och låt dem svalna. Så här långt kan rätten förberedas.
  3. På julafton: Värm ugnen till 225°. Skär spjällen i portionsbitar. Lägg på ett galler i en långpanna med bensidan uppåt. Stek ca 10 minuter.
  4. Vänd och stek ca 10 minuter till. Rör samman salt, peppar, ingefära, senapspulver, sirap och gelé. Pensla med glazen när ca 5 minuter återstår av stektiden.
  5. Tips: De förkokta spjällen kan frysas in och tinas i kylskåp ett dygn innan de steks i ugn

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.