Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri citronsockerkaka med glasyr

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Sockerkakan får här en fräsch upplyftning av citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och rivet citronskal. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjölblandningen. Blanda ner smöret och mjölken, rör till en jämn smet.
  3. Smöra och bröa en form, ca 2 liter, och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-55 minuter. Kakan ska vara torr inuti.
  4. Rör florsocker och citronsaft till en trögflytande glasyr. Ringla glasyren över den kalla kakan och garnera eventuellt med citronskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.