Instruktioner
Blanda ingredienserna och rör om ordentligt. Är smeten för lös hälli mera ströbröd, är den för fast späd med mjölk eller grädde. Låt smeten vila en halvtimma. Rulla köttbullarna och stek i gjutjärnspanna. Om man drar stekpannan fram och tillbaka medan man lägger i köttbullarna, så brukar de inte fastna. Fortsätt med jämna mellanrum att rulla dem på detta sätt under stekningen. Lägg dem i en kastrull eftersom och skölj ur stekpannan efter stekningen med lite vatten som du häller i kastrullen med köttbullar.Låt småputtra medans du kokar potatis, Pasta eller Mos till. En påse brunsås är gott till.
Jodå, mammas är nästan lika goda! Bo
Jag tror att ingredienserna blivit lite tokiga för en person som receptet avser? 1 kg köttfärs? 2 ägg?
Nej nej, mamma hade aldrig basilika och mejram i sina köttbullar. :)